Ciro organiseert live succesvol symposium via PJP

Ciro – gevestigd in Horn en kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een complex chronische longaandoening, chronisch hartfalen en/of slaapstoornis – ontwikkelde een geïntegreerd longrevalidatieprogramma voor Coronapatiënten. De opgedane kennis en ervaring die voor andere behandelaars van groot belang is, kon in mei worden gedeeld tijdens een live symposium via PJP Film & Studio in Kessel.

Maartje van Mensvoort is marketing- en communicatieadviseur bij Ciro en maakte onderdeel uit van het team dat vanuit Ciro Academy in nauwe samenwerking met Maastricht UMC+ de online webinar ‘Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten‘ heeft georganiseerd. “Een derde van de mensen die met Corona zijn opgenomen in het ziekenhuis ervaart erna nog klachten. Daarom wilden we de kennis delen over hoe een uitgebreid behandelprogramma na een ziekenhuisopname eruit ziet, welke beperkingen mensen ervaren, maar ook wat we weten over COVID-19 en waar behandelaars op moeten letten. Die kennis hebben we gedeeld via een online webinarprogramma van 13.00 – 17.30 uur met ruim 800 deelnemers. De deelnemers waren vooral mensen uit de zorg. Van fysiotherapeut tot arts en van ergotherapeut tot logopedist.”

Samen snel van idee naar uitvoering
“Toen ik de vraag kreeg hoe we het beste een scholing online en live uit konden zenden moest ik terugdenken aan mijn bezoek aan PJP Film & Studio een tijdje geleden. Nadat ik telefonisch uitvoerig uitleg heb gekregen, is het balletje gaan rollen en zijn we er uiteindelijk in geslaagd om binnen drie weken van idee naar realisatie te werken.”

Breng structuur aan in wat je wil vertellen
“Organisaties die ook zoiets willen organiseren adviseer ik om alles goed voor te bereiden, ook al is hiervoor misschien beperkte tijd. Het formaat van de presentatie en kleding van de sprekers zijn een paar van die kleine dingen die je kunt doen om het geheel kloppend te maken. Wij hebben bijvoorbeeld het programma heel duidelijk opgeknipt in hoofdstukken. Die hebben we ook vertaald naar het presentatietemplate waardoor voor de kijker ook in kleur en vorm duidelijk is dat we overgaan naar een volgend programmaonderdeel of wanneer een vragenronde volgde. Ook hebben we voor de zekerheid een eenvoudige (statische) webpagina laten bouwen, toen bleek dat we op veel deelnemers konden rekenen. Hiermee wilden we voorkomen dat de website een groot aantal bezoekers niet aan zou kunnen en het inladen van de stream lastig zou worden. De livestream hebben we geïntegreerd op deze webpagina, zodat het paste binnen de uitstraling van Ciro. Technisch is dit allemaal goed verlopen.”

Alles viel op zijn plek
“Eenmaal live leidde initiatiefnemer van deze online scholing – prof. dr. Martijn Spruit – het live symposium als dagvoorzitter. Vanuit een andere ruimte werd hij ondersteund door een Ciro collega die als moderator alle vragen en reacties in de gaten hield. Alles viel op z’n plek tijdens de uitzending. Dit dankzij de sprekers maar ook door de voorbereiding van een breed team binnen Ciro (ook ICT en het secretariaat waren nauw betrokken) en het team van PJP in de studio. Dat was écht een mooi moment!”

€ 6.000,- voor het Longfonds
Het live symposium werd door Ciro georganiseerd tijdens de online collecteweek van het Longfonds. “Een mooie kans om niet alleen kennis te delen maar ook om geld op te halen,” aldus Maartje. De deelnemers aan het symposium betaalden namelijk € 15,- inschrijfgeld voor het symposium, de helft daarvan is gedoneerd aan het Longfonds. Een bedrag van € 6.000,- dat besteed wordt aan onderzoek naar herstel van Corona. Win win dus!”

Video werk.

Scherm­afbeelding 2023-10-12 om 09.15.07
Klantcase ROCKWOOL®
ROCKWOOL
2021-01_PJP_BravoCollege_-001
LVO Weert
LVO Weert
Schermafbeelding-2021-02-02-om-09.42.50
Documentaire ‘In het hart geraakt’ over Corona in Kessel
Ondernemers Kessel
Scroll naar boven