360 graden video

Een nieuwe technologie; 360 graden video. Een technologie welke de mogelijkheid biedt om interactieve video’s te maken. De kijker beslist zelf welke kant hij op kijkt door de telefoon simpelweg te draaien of de muis te bewegen.

6-camera’s
Een 360 graden camera bestaat eigenlijk uit zes losse camera’s met een speciale ‘fish eye lens’, de beelden van deze zes camera’s worden vervolgens verwerkt tot één geheel. Zo is het net of je er als kijker zelf bij bent, alsof jij op de plek van de camera staat. Je kunt vrij om je heen kijken.

Vernieuwende manier
Deze technologie biedt tal van mogelijkheden om video op een vernieuwende manier in te zetten. Geef mensen bijvoorbeeld een uniek kijkje in jouw bedrijf of neem ze mee in het productieproces. Steeds meer platformen, waaronder Facebook en YouTube ondersteunen 360 graden video.

Verschillen en overeenkomsten
Alhoewel 360º video niet hetzelfde is als virtual reality (VR), is er toch een belangrijke overeenkomst. Het is namelijk mogelijk om een 360º video te bekijken met behulp van een virtual reality-bril. Je kunt dan echt om je heen kijken, alsof je aanwezig bent op de plek waar de opname is gemaakt. Een belangrijk verschil met VR is dat je niet van positie kunt veranderen. Een 360º video kent in principe één standpunt, terwijl je in een (computer gegenereerde) VR-wereld ieder gewenst standpunt inneemt.

Scroll naar boven