PJP TV en Film producties

English PJP Film en TV Productions websiteDeutsche PJP Film en TV ProductiesYoutubeTwitterFacebook

TV producties

Producties » TV Producties

Bram en Janneke rennen achter hun vlieger het bos in. Daar belanden ze bij een groot kasteel in het verhaal van de Gelaarsde Kat. De twee kinderen blijven hun vlieger volgen en komen bij een vuurtoren. Een oude kapitein verteld ze in die vuurtoren, de avonturen van een groot zeil schip dat op mysterieuze wijze piraten bestrijdt. De vuurto- ren verdwijnt in de mist en de kinderen ontdekken in een grot, een enorme schat van de reus.

Later ontmoeten Bram en Janneke de schrijver Hans Christiaan Andersen, die hen zijn laatste verhaal verteld. Dat verhaal gaat over een opa en zijn kleinzoon die naar Japan zeilen en de dochter van de keizer redden die ontvoerd is door een draak.


Vier afzonderlijke boerderijdieren die door hun eigenaar slecht behandeld worden besluiten weg te lopen. De ezel Tonto, wil naar Bremen om daar stadsmuzikant te worden. Achtereenvolgens sluit de hond Lupo, de kat Burlón en de haan Koki zich bij de ezel aan. Op weg naar de stad moeten ze in een bos overnachten waar ze een huis ontdekken van een boevenbende. Ze verjagen de boeven door bovenop elkaar te staan en heel veel lawaai te maken. Zo hebben de 4 boerderijdieren een heel huis voor zichzelf.

Hun nieuwe leventje als de Bremer Stadsmuzikanten is allesbehalve rustig want in en om het bos gebeurt van alles. Bovendien komen de boeven onder leiding van Chef nog regelmatig terug. Chef is het brein en ziet eruit als een Italiaanse gangster. Zijn helpers Bestia, Tapón en de hond Atila zijn gelukkig grote stuntels waardoor de 4 stadsmuzikanten hen telkens te slim af zijn.


Een week voor kerstmis vindt Santa nog een brief van een jongen genaamd Rascal. Het is een raadsel voor iedereen wat er in de brief staat en wat deze jongen nu precies wenst voor kerstmis. Er klinkt een vreemd getrommel, maar niemand schenkt aandacht aan het geluid. Om meer te weten te komen over Rascal ontdekt Santa via de computer dat zo’n 50 jaar geleden die brief is geschreven.

Rascal is inmiddels volwassen geworden en de brief is inderdaad 50 jaar geleden gefrankeerd en al die jaren op het postkantoor blijven liggen! Elke keer als ze een trommel horen, gebeuren er vreemde ongelukjes. Het is duidelijk… Iemand is Santa aan het plagen! Uiteindelijk komt Santa erachter dat het Rascal’s wens was om Kerstelf te worden. Rascal mag als Kerstelf voor Santa komen werken en komt alles toch nog goed voor kerstmis.


De tekenfilm Saffie is het wereldberoemde verhaal van "De Zigeunerbaron".
Jonas krijgt zijn rechtmatige landgoed weer terug en ontmoet dan het mooie meisje Saffie.
De kat van de vriendelijke heks Safrinka heet ook Saffie en dat zorgt natuurlijk voor misverstanden!
Jonas wordt verliefd op het mooie meisje Saffie, maar hij wordt gedwarsboomd door een boze ridder.

In Budapest woont een klein jongetje, genaamd Willy.
Willy is een pestkop en heeft 2 hobby's; spijbelen van school en vogeltjes pesten.


Willy woont in een drukke stad waar geen dier meer veilig is met Willy in de buurt.
De fee van de mussen, betoverd Willy zelf in een musje. Hij maakt veel mussenvriendjes, maar ook vijanden.
De kleine mus Willy die ooit een jongen was, beleefd hierdoor spannende mussenavonturen.