Powerpoint Presentatie

Wil jij jouw PowerPoint presenteren aan een online publiek?

Stel: je hebt veel kennis over een bepaald onderwerp… je geeft vaak presentaties aan een live publiek … én je hebt ook nog eens  mooie PowerPoint. Wat nu als jij jouw presentatie direct kunt omzetten in een online video? En daarmee jouw kennis delen… aan een groter en breder publiek?

Hiervoor hebben wij de oplossing in onze studio. Door de geïntegreerde Powerpoint-tool kun je, hier voor de greenwall, je eigen presentatie presenteren. We hebben de studio optimaal ingericht zodat jij direct kunt gaan opnemen. Thuis heb je immers je presentatie voorbereidt. HÉT grote voordeel is dat jouw video ook nog eens DIRECT klaar is. Zodat je hem meteen kunt delen op je eigen social media kanalen.

Vaak vraagt het publiek om de presentatie nog eens na te sturen bijvoorbeeld als reminder of deze te delen met derden. Maar nu vertel je zelf dus nogmaals het hele verhaal. Ben jij al enthousiast? Bel ons voor het maken van een afspraak! Neem hier contact met ons op!

Heel eenvoudig jouw PowerPoint-presentatie omzetten in een video!

Werkwijze PowerPoint Presentatie

We geven je een aantal tips én aandachtspunten, hoe jij jouw PowerPoint moet voorbereiden vóórdat je naar onze studio komt.

  1. Zorg dat je presentatie op BREEDBEELD ingesteld hebt, oftewel 16 bij 9 formaat.
  2. Hou, tijdens het maken van de presentatie, voldoende plek vrij, om jezelf in beeld te zetten. Zo sta je niet vóór een afbeelding of teksten. Waar je gaat staan in beeld, bepaal jezelf of in overleg met ons.
  3. Als je opsommingen hebt laat deze dan “bewegend” inkomen! Zodra jij woorden uitspreekt en het staat ook nog eens in beeld staat… blijft jouw boodschap beter hangen bij je publiek.
  4. Verwerk ook steekwoorden of de spreekteksten in de NOTITIES van de PowerPoint. Deze komen dan als tekst tevoorschijn in de autocue. Zo maken we het nog eenvoudiger voor je om te presenteren.
  5. Zorg voor voldoende DYNAMIEK. Oftewel zorg dat er voldoende aansprekende teksten en afbeeldingen in je presentatie staan die duidelijk zijn voor je publiek.
  6. Verder hoef je zelf niet de hele tijd in beeld te staan. Wij noemen dit een TALKING HEAD. Zorg voor voldoende afwisseling.
  7. Maak een video niet TÉ lang, zorg dat je de aandacht van de kijker houdt. Maak eerder een kleine serie van een aantal korte video’s over een bepaald onderwerp.
  8. En de laatste tip: bereidt de presentatie goed voor. Presenteer hardop deze voor, thuis of op kantoor. Dan weet je of je struikelt over bepaalde zinnen of woorden.

De 7 tips voor een optimale presentatie!

Interesse gewekt?