Documentaire ‘In het hart geraakt’ over Corona in Kessel

L1 zendt zaterdag 16 mei om 17.00 uur en om 22.00 uur de documentaire ‘In het hart geraakt’ uit, een portret van Corona in Kessel. Acht mensen uit het zwaar getroffen Maasdorp vertellen wat hen is overkomen, wat Kessel is overkomen en hoe het dorp hiermee omgaat. Het initiatief voor de documentaire is ontstaan uit een samenwerking van PJP Film & Studio en Ivo Joosten uit Kessel en met medewerking van Dick Holthuis en Rogue Media. Het resultaat is een indringende documentaire van 27 minuten die laat zien hoe saamhorigheid de kracht van Kessel was en nu opeens een gevaar werd.

Kessel is al 35 jaar de plek van waaruit we de mooiste videoproducties mogen maken. Hier ligt onze studio en nog meer ligt hier ons hart. Toen we in de gaten kregen welke impact Corona had op Kessel en vervolgens hoe de landelijke pers hier op ‘dook’ begon het te borrelen. Want ook wij zijn als bedrijf uiteraard geraakt door Corona. We zijn gaan kijken of we samen met anderen – dat past immers bij Kessel – het andere verhaal konden gaan vertellen. Niet dat van de aantallen en de oorzaken maar dat van de mensen en de hechte gemeenschap. En dat is gelukt. Communicatiepartner Ivo Joosten verzorgde het concept, de interviews en de redactie. Editor Roy Gubbels (Rogue Media) de montage en fotograaf Dick Holthuis de prachtige dronebeelden.

We zijn trots op het resultaat en op de samenwerking binnen PJP Film & Studio en met de mensen en collega ondernemers uit Kessel.