Historie

PJP (Peter Joosten Producties) is opgericht op 1 juli 1985 door Peter Joosten. De historie van het bedrijf gaat daarmee al ruim 30 jaar terug. Door zijn ervaring in theaterregie en muzikale achtergrond is Peter midden jaren tachtig begonnen met het nasynchroniseren van met name buitenlandse tekenfilms. Dit bleef niet onopgemerkt in Hilversum en al snel werd hij gevraagd om werk te doen commerciële zenders zoals RTL4 en Veronica. Zenders die in het begin van de jaren 90 werden opgericht.

Veel landelijk bekende tekenfilmseries zoals ‘My Little Pony’, ‘The Simpsons’, ‘Bouli’, en ‘The Real Ghost Busters’ werden nagesynchroniseerd. In de periode van 1989 tot en met 1996 werden deze uitgezonden in onder andere het bekende TV-programma ‘TeleKids’ van RTL4.

25 jaar PJP Film & TV Producties (2010)

‘KinjerKraom’
Als kind in Limburg tussen 1995 en 2007 ben je ermee opgegroeid; KinjerKraom. Het tv-programma voor kinderen op de regionale zender werd in die jaren, samen met ‘gastheer’Jippe, een waar begrip in onze provincie. En nog altijd is KinjerKraom het langstlopende kinderprogramma van alle Nederlandse (regionale) zenders.

Tweede generatie
In januari 2010 stappen de beide zonen van Peter, Jeroen en Bram, mee in het bedrijf. De tweede generatie van de familie Joosten binnen het bedrijf is hiermee een feit. Jeroen is verantwoordelijk voor de commerciële en technische zaken, terwijl Bram zich inzet voor de financiële kant van het bedrijf. Moeder Annemie verzorgt de administratie en dochter Janneke is sinds 2009 ook werkzaam binnen het bedrijf en zorgt voor de redactionele ondersteuning van de producties en TV-programma’s. Een familiebedrijf binnen de Nederlandse branche is absoluut een unieke situatie.

Interesse gewekt?