Historie

Oprichting
PJP Film & TV-producties is opgericht 1 juli 1985 door Peter Joosten. PJP staat dan ook voor Peter Joosten Producties.

Nasynchronisatie:
Door zijn ervaringen in theaterregie en muzikale achtergrond werd hij door filmdistributie-maatschappijen gevraagd voor het nasynchroniseren van m.n. buitenlandse tekenfilms. Dit sloeg aan en bleef niet onopgemerkt in Hilversum. Hij werd al snel gevraagd om te werken voor commerciële zenders zoals bijv. RTL en Veronica.

Zo ging hij toen allerlei internationale beurzen en filmfestivals af en bracht daarmee veelal vernieuwende, geweldloze cartoonseries naar Nederland. Bekende tekenfilmseries zoals bijvoorbeeld ‘My Little Pony’,’The Simpsons’, ‘Bouli’, ‘The Real Ghost Busters’ werden uitgezonden in onder andere het bekende TV-programma ‘TeleKids’ van RTL4. Maar ook voor Belgische nationale zender BRT. Er werd nagesynchroniseerd in de periode van 1989 tot en met 1996.

KinjerKraom:
Sinds 1995 is Peter toen begonnen met de productie van het bekende Limburgse kinder TV-programma ‘KinjerKraom’. Een waar begrip in de provincie Limburg. Het langstlopende en enige kinderprogramma van alle Nederlandse (regionale) zenders! Centrale figuur in het programma was figuur “Jippe”. Ook had Peter een neusje voor presentatietalent want het programma heeft meerdere presentatrices voortgebracht welke later landelijk doorbraken als artiest. 

Vanuit het programma zijn enkele grotere regionale kinderevenementen zoals het “Kinjer Vastelaoves leedjesfestival” en het “Kinjer OLS opgericht”. Door het wegvallen van provinciale subsidies en een andere koers van zender L1 kwam het programma te vervallen eind 2013.

Animatie productie:
Halverwege 2007 heeft PJP Film & TV-producties een nieuwe bedrijfstak opgezet namelijk het maken van eigen animatie- en cartoonseries welke in het programma uitgezonden werden. Volledig in Limburg in eigen huis geproduceerd waarbij gebruik gemaakt werd van gespecialiseerde animatiepakketten.

Regionale TV:
Naast de KinjerKraom zijn in de jaren verschillende regionale en nationale TV-programma’s en TV-series door PJP Film & TV-producties geproduceerd. Er werd een gehele campagne opgezet van redactie, productie tot zelfs het realiseren van een complete huisstijl met website. Tegenwoordig wordt het Weerbericht van L1 TV gemaakt in de studio’s van PJP.

Familiebedrijf:
Per 1 januari 2010 zijn de beide zonen van Peter, Jeroen en Bram, mee in het bedrijf gestapt. De tweede generatie van de familie Joosten binnen het bedrijf is hiermee een feit. Op 1 januari 2015 nemen de 2 broers het bedrijf compleet over waarbij Peter nog steeds een adviserende rol heeft. Waar Jeroen verantwoordelijk is voor creatieve en operationele kant, zorgt Bram voor de strategische- en financiële kant van het bedrijf. De focus van PJP Film & TV-producties ligt in de laatste jaren vooral op commerciële producties en videomarketing. Een familiebedrijf binnen de Nederlandse audiovisuele branche is nog altijd een unieke situatie.

25 jaar PJP Film & TV Producties (2010)

Interesse gewekt?