PJP TV en Film producties

English PJP Film en TV Productions websiteDeutsche PJP Film en TV ProductiesYoutubeTwitterFacebook

Diensten » Educatie

Media-educatie

Voordat kinderen kunnen lezen en schrijven, hebben ze vaak de wereld al ontdekt via bewegend beeld. Film en video zijn populaire media om de wereld te ontdekken en te begrijpen. We leven in een tijd waarin we 'bestookt' worden met videobeelden via de mobiel, tablet of TV via platforms als YouTube, Vimeo, Facebook en websites. Bewegend beeld onmisbaar geworden in onze samenleving. En tegenwoordig kun je met een (eenvoudige) camera en een laptop zelf al professioneel ogende films maken.

Mediawijsheid

PJP Film & TV-producties vindt dat jongeren minimaal éénmaal in de schoolcarrière in contact moeten komen met de verschillende activiteiten van filmeducatie. Denk hierbij aan film kijken, film maken, film delen en film beleven. Mediawijsheid uitdragen in de zin van: het leren begrijpen van films en video (analyse en reflectie) en het gebruiken (productie en selectie) van film en aanverwante media.

Cultuurvak

Ook als cultuurvak biedt film vele mogelijkheden: film is kunst, entertainment en cultureel erfgoed. Want een film kan ontroeren, vermaken en aan het denken zetten en is daarmee dus ook educatief. Doelstelling is het overdragen en stimuleren van de passie vóór en kennis over het filmvak aan jongeren.

PJP Film & TV-producties heeft afgelopen jaren een 3-tal diensten voor zowel bedrijven, scholen en organisaties ontwikkeld.

Workshop Film en Videoproductie

Verhuur videoproductieset