PJP TV en Film producties

English PJP Film en TV Productions websiteDeutsche PJP Film en TV ProductiesYoutubeTwitterFacebook

Bedrijfsprofiel » Historie

Historie

Begin

PJP (Peter Joosten Producties) is opgericht 1 juli 1985 door Peter Joosten. Door zijn ervaringen in theaterregie en muzikale achtergrond is hij midden jaren tachtig begonnen met het nasynchroniseren van m.n. buitenlandse tekenfilms.  Dit bleef niet onopgemerkt in Hilversum en hij werd al snel gevraagd om werk te doen voor begin 90-er jaren gestarte commerciële zenders zoals RTL4 en Veronica. Veel landelijk bekende tekenfilmseries zoals bijvoorbeeld  'My Little Pony','The Simpsons', 'Bouli', 'The Real Ghost Busters' werden nagesynchroniseerd in de periode van 1989 tot en met 1996 werden uitgezonden o.a. in het bekende TV-programma 'TeleKids' van RTL4.

Regionale TV

Sinds 1995 PJP Film & TV-producties is toen begonnen met de productie van het Limburgse regionale kinder TV-programma ‘KinjerKraom’ wat op de regionale zender L1 TV wordt uitgezonden. Tot nu toe het langstlopende en enige kinderprogramma van alle Nederlandse (regionale) zenders! Daarnaast zijn de afgelopen jaren verschillende TV-programma’s en TV-series door PJP Film & TV-producties geproduceerd. Ons bedrijf kan een gehele campagne opzetten van redactie, productie tot zelfs het realiseren van een complete huisstijl.

Verder worden er naast TV-programma's ook webTV en documentaires maar ook corporate video's geproduceerd. PJP Film & TV-producties heeft inmiddels zijn sporen in het Limburgse verdiend en is er een uitgebreide portfolio opgebouwd van bedrijven, overheden, instellingen en (non-profit) organisaties. In 2010 vierde het bedrijf haar 25e jubileum jaar. 

Animatie-atelier

Sinds medio 2007 heeft PJP Film & TV-producties een nieuwe bedrijfstak opgezet namelijk het maken van eigen animatie- en cartoonseries volledig in eigen huis geproduceerd. We maken daarbij gebruik van gespecialiseerde animatiepakketten uit Canada om cartoons mee te produceren. In Nederland is animatie maar een kleine tak op het audiovisuele vlak. PJP Film & TV-producties is dus één van de weinige bedrijven in Nederland welke seriematig animatieproducties kan maken. 

 


Familiebedrijf

Per januari 2010 zijn de beide zonen van Peter, Jeroen en Bram, mee in het bedrijf gestapt. De tweede generatie van de familie Joosten binnen het bedrijf is hiermee een feit.  Jeroen is verantwoordelijk voor de commerciële en technische zaken binnen het bedrijf. Bram zet zich in op de financiële kant van het bedrijf. Moeder Annemie verzorgt de administratie en dochter Janneke is sinds 2009 ook werkzaam binnen het bedrijf en zorgt voor de redactionele ondersteuning van de producties en TV-programma’s. Een familiebedrijf binnen de Nederlandse branche is absoluut een unieke situatie.